Wauw
12 september 2016 - Ubud, Indonesië
De reden dat we zo vroeg moesten opstaan was omdat we gingen snorkelen. We zouden om 8 uur worden ophaalt voor een 3 a 4 uur trip. Helaas konden we niet worden opgehaald dus mochten we achterop de scooter van de hostel eigenaars. De weg in nusa lembongan lijkt op een puinweg met zo nu en dan een stukje asfalt. Met andere woorden je zelf goed vasthouden anders hobbel je zo van de scooter af. Aangekomen op het strand konden we op een bootje stappen en daar gingen we om half 9 s morgens op een speedbootje. Met hoge golfen !! En dat icm. Misselijkheid Is geen strak plan... Was ook niet de enige die daar last van had. Maar wat is het mooi om allerlei verschillende visjes te zien! De ene is geel de andere zwart allemaal zo verschillend. Levend koraal in allerlei kleuren, echt bijzonder!! Dat was dat boottochtje meer dan waart. We gaan later op andere plekken nog wel weer snorkelen. S middags hebben we lekker uitgerust op een strand bedje. Maar Sebas vond het snorkelen zo leuk dat hij 's middags nog een keer wou. Dus wij met ze tweeën in een 1 persoonskano opweg naar het koraal. Het ging vrij soepel we zijn slechts 1 keer in het water gevallen. Maar daar hebben we nog heerlijk gesnorkeld en 's avonds lekker aan het strand gezeten. De volgende morgen hadden we een scooter gehuurd om het ander eiland te verkennen. De 2 eilanden worden met elkaar verbonden door een gele hangbrug. Er past net een scooter op, dus Sebas reed er met een noodgang overheen om te voorkomen dat als er plankjes wegvielen wij niet naar beneden zouden vallen Het lijkt net of je een maar losse planken scheurt. Op het eiland zijn we naar serect beach. Super gaaf bekijk de foto's maar en Owja nog 1 tip ga er niet zwemen. Wij waren namelijk er getuigen van dat iemand bijna verdronk! 'S middags gingen we weer gezellig met Roky fast terug naar Bali. Onze volgende bestemming was Ubud. Ik had van Elise een mooi adresje door gekregen, echt net een paradijsje. Zwembad, hemelbed, bad, heerlijk ontbijt en niet te vergeten warm water!! Echt een luxe hier. De volgende morgen hadden wij een dagtrip geboekt. Heel mooi maar ook heel intensief. Iets met 700 traptreden en niet een normale trap, maar met verschillende dieptes. Met een lekker warm temperatuurtje van ongeveer zo'n 35 graden. Met andere woorden zweten, water drinken en schaduwplekjes zoeken. Maar we zijn naar de rijstvelden geweest, de tempel van de koning van Bali, naar de heilige waterbron, koffieplantage en een waterval. ' s avonds hadden we geen zin meer om uiteten te gaan. Dus we hebben een broodje gepakt met wat fruit en zijn lekker gaan slapen. Vandaag gaan we een relax dagje doen, we lopen via de rijstvelden richting Ubud om daar lekker te gaan eten en 's avonds naar een traditionele dans te gaan kijken.